Интересен призив отправи футболистът на Челси Джон Оби Микел към феновете на тима. Той поиска от тях да не освиркват легендата на "сините" Франк Лампард при завръщането му на "Стамфорд Бридж" следващия уикенд. 

Халфът идва отново на стадиона, на който изкара най-добрите години от кариерата си, но това ще стане с екипа на директния конкурент за титлата Манчестър Сити. Той вече веднъж игра срещу лондончани, но това се случи на "Итихад", а там дори и вкара гол. 

Напоследък се чуват призиви в социалните мрежи и форумите от феновете на Челси да освиркат доскорошния си любимец, защото е приел офертата да изиграе настоящия сезон с екипа на Сити, преди да отиде в САЩ и да играе за Ню Йорк Сити. Но Оби Микел ги призова за съвсем различно отношение. 

"Франк трябва да бъде посрещнат подобаващо при идването си на стадиона. А това е с ръкопляскания, а не освирквания, защото той е истинска легенда на клуба. Аз вярвам, че феновете ни ще сторят именно това."

"Колкото до мен, ще ми е изключително странно да се изправя срещу него. Но по време на мача няма място за приятелства, той ми е съперник и ще направя всичко по силите си да го победя", сподели Оби Микел. 

Франк Лампард е най-добрият реализатор в историята на Челси, въпреки че се подвизава като полузащитник. Той не се зарадва при гола си срещу "сините" през есента, а е обещал да не го направи, ако го стори и сега.