Челси записа първа победа в Премиършип за декември. „Сините“ се наложиха с 3:1 при домакинството на Съндърланд от 17-ия кръг на английското първенство. Новият временен мениджър на Челси Гуус Хидинк изгледа мача от трибуните на „Стамфорд Бридж“ в компанията на собственика Роман Абрамович и Дидие Дрогба.

Челси излезе напред в резултата в 5-та минута, когато Уилиан центрира от корнер в наказателното поле на Съндърланд, където Бранислав Иванович засече топката с глава и я изпрати във вратата на Костел Пантилимон.

Челси удвои своята преднина в 13-та минута, когато Бранислав Иванович центрира в наказателното поле на Съндърланд, след което топката рикошира в защитник на гостите и попадна в Педро Родригес, който не пропусна да вкара.

Челси бе близо до това да вкара трети гол в 16-та минута, когато Бранислав Иванович комбинира с Оскар, който стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Пантилимон.

Оскар демонстрира добър контрол върху топката в 26-та минута, след което стреля, но Пантилимон спаси.

Диего Коста бе изведен на добра позиция в 36-та минута, но след удара му топката премина над напречната греда в аут.

Педро направи добър пробив в 38-та минута, след което сложи топката на главата на Диего Коста, който стреля, но на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Пантилимон.

Съдията Роджър Ийст свири доста спорна дузпа за Челси в 49-та минута. Уилиан симулира в наказателното поле в опит да демонстрира съприкосновение с вратаря Костел Пантилимон и арбитърът се подведе по поведението на бразилеца и посочи бялата точка. Наказателния удар бе реализиран от Оскар в 50-та минута.

Съндърланд отбеляза почетен гол в 53-та минута, когато Адам Джонсън центрира от фаул в наказателното поле на Челси, където Юнес Кабул стреля с глава. Тибо Куртоа успя да отрази удара му, но топката след това рикошира в крака на Фабио Борини и влетя в опразнената врата.

Съндърланд можеше да завърже интригата в мача в 56-та минута, когато Фабио Борини стреля опасно, но встрани от левия стълб на вратата на Тибо Куртоа.

Курт Зума не успя да изчисти добре топката в 65-та минута и я изпрати в краката на Джърмейн Дефоу, който стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Куртоа.

Оскар отправи опасен удар в 68-та минута от границата на наказателното поле на Съндърланд, но встрани от вратата на Пантилимон.

Неманя Матич загуби топката в 87-та минута, след което Джърмейн Дефоу стреля опасно, но Тибо Куртоа успя да спаси.

Уилиан стреля опасно от фаул в 90-та минута, но Пантилимон спаси.

С този успех Челси се изкачи на петнайсто място и събра актив от 18 точки, докато Съндърланд е предпоследен с 12 точки.