Челси безапелационно удържа върха в английската Висша лига. Лондончани взеха градското дерби с Уест Хем на "Стамфорд Бридж" с 2:0, като през цялото време не оставиха съмнение в превъзходството си. 

Джон Тери преди почивката откри резултата, а след нея Диего Коща удвои преднината на тима си. Но тези два гола бяха най-малкото, с което "сините" си тръгнаха от своя стадион и логично победиха. 

Още от самото начало на мача момчетата на Жозе Моуриньо се хвърлиха напред и можеха да открият в четвъртата минута. Тогава след грешка на защитата на "чуковете" Оскар се озова сам срещу вратаря, но стреля от няколко метра над вратата. 

Домакините продължиха да налитат, като Гари Кейхил отблизо и Диего Коща от същата дистанция с глава на два пъти не можаха да преодолеят вратаря Адриан. Той се отличи със страхотни спасявания. 

В 30-та минута и Еден Азар не беше точен, като вратарят изби топката в корнер. И след този ъглов удар Челси поведе. Сеск Фабрегас центрира, Диего Коща стреля към вратата, но на няколко метра от вратата Джон Тери с левия крак насочи топката в мрежата за 1:0. 

Но това не успокои момчетата на Специалния. Те продължиха да атакуват до почивката. Неманя Матич в 34-та минута от средна дистанция не отбеляза, Диего Коща също пропусна, а точно преди почивката Бранислав Иванович поиска дузпа, но не получи. 

През втората част "сините" тръгнаха в търсене на втори гол, за да си подпечатат успеха. Но Еден Азар пропусна страхотен шанс в 52-та минута, а после и Вилиан не беше точен. Но всичко приключи в 62-та минута. 

Тогава след грешка в центъра на терена на играч на Уест Хем топката стигна до Диего Коща, испанският национал литна двама защитници и с прецизен шут не остави шансове на Адриан за 2:0. 

След този гол домакините се забавляваха на терена. Те имаха няколко шанса да направят преднината си класическа, но Сеск Фабрегас, Дидие Дрогба и Еден Азар направиха няколко пропуска. 

"Чуковете" погледнаха по-смело напред и направиха няколко интересни атаки, но не стигнаха до гол. Най-близо бяха до това в 88-та минута, но тогава Морган Амалфатино нацели страничната греда. 

Така мачът приключи с победа от 2:0 на Челси над градския съперник и временно "сините" се откъснаха на шест точки от преследвача си Манчестър Сити. Уест Хем пък продължава да се задържа в Топ 4, но може да падне от там след следващите мачове от кръга.