Бившият нападател и мениджър на Челси Джанлука Виали смята, че Антонио Конте е точният човек, който може да върне „сините“ на върха.

Виали е добре познато има на "Стамфорд Бридж", след като изкара три години в състава на "сините" като футболист, а след това бе начело на тима още два сезона. Освен това прекрати кариерата си именно в състава на столичния английски клуб.

"Точно това е най-трудната задача пред един мениджър - да убеди играчите да показват максимално своя талант на терена и да ги накара да работят за отбора дори когато не владеят топката", коментира Виали.

"За да си успешен треньор трябва да изградиш силен отбор, а защитата е най-важното звено на този отбор. От там започва всичко. Аз съм изумен от начина по който действа Конте, защото той накара играчите му да играят точно по начина, по който той иска и то за съвсем кратък период от време", добави легендарният италианец.

„Мисля, че смяната на схемата ще бъде от полза на Конте и ще му даде желаните отговори. Челси демонстрира добра ефективност, откакто схемата на игра бе променена. Разбира се, Конте продължава да работи много усилено. Вижда се, че не всичко още се получава перфектно. Мисля, че това е начинът, по който нещата ще станат. Според мен с Антонио начело Челси ще стигне до върха в класирането, където е мястото на тима.“

„Диего Коста е много агресивен футболист. Той обаче е изключително фокусиран върху това, което прави на терена. Неговата цел е да вкарва и да печели мачовете за Челси. Мисля, че се справя страхотно. Антонио го харесва. Смятам, че Диего усеща, че има доверието на мениджъра, а това прави голямата разликата в неговото представяне сега и преди няколко месеца. Когато усещаш любовта на мениджъра, твоето представяне се подобрява значително.“

„Н'Голо Канте си върши перфектно работата. Той дава на отбора точния баланс. Покрива голяма част от терена. Той прави простичките неща много добре. Справя се добре и в офанзивен план, където вкарва и голове. С трима в защита неговата основна роля е да покрива зоната пред бранителите“, каза още Джанлука Виали.