Челси измъкна равенство 2:2 от Уест Хем, в лондонско дерби от 31-я кръг на Висшата лига.

"Сините" изоставаха на два пъти в резултата, но успяха да наваксат, макар и с мъка.

Уест Хем изпусна златен шанс за място в Топ 4, и остава пети в Премиършип с 50 точки, а Челси е десети с 41.

Челси няма поражение в шампионата от декември, като за последно отстъпи на лидера Лестър. Във всички турнири обаче, домакините нямат победа вече в четвърти двубой.

Челси имаше куп положения, но не и човек, който да ги завърши, докато наказаният Диего Коста гледаше от трибуните. "Сините" отправиха повече удари, но ситуациите на Уест Хем бяха по-остри.

Спорна дузпа донесе хикс на Челси

Уилиан пропусна първата възможност в двубоя в осмата минута, а още толкова по-късно Уест Хем успя да отбележи.

Мануел Лансини откри резултата с фантастично попадение, в 17-та минута. Аржентинският полузащитник се разписа, след поредица от недостатъчно добри отигравания на отбраната на Челси пред наказателното поле. Лансини шутира перфектно от 15-16 метра за 0:1.

Челси натисна чак в края на първото полувреме, когато отново активният Уилиан имаше няколко възможности.

Чак в добавеното време обаче "сините" успяха да изравнят, от статична ситуация. Сеск Фабрегас се разписа директно от пряк свободен удар, с майсторско изпълнение. Фаулът бе отсъден малко пред наказателното поле, за нарушение на Куяте. Фабрегас прати топката точно под гредата, не оставяйки шанс на Адриан за 1:1.

След почивката Челси отново имаше в пъти повече възможности пред вратата на Уест Хем, но гостите бяха тези, които поведоха. Оскар отправи опасен удар в 51-та минута.

Страшна битка за педя терен

Аарън Кресуел нацели гредата в 57-та минута, след като влезе в наказателното поле отляво, и получи пространство, за да стреля от малък ъгъл.

Анди Керъл се нуждаеше само от 60 секунди, за да повлияе на двубоя. Нападателят на Уест Хем се появи в игра в 60-та минута, а в 61-та изведе своя тим с 2:1 напред в резултата. Керъл бе изведен отлично от Димитри Пайет, и реализира през плонжа на Тибо Куртоа.

60 секунди за Анди Керъл и Уест Хем поведе отново

Челси продължи да обстрелва Адриан, без краен успех. Появилият се на почивката Педро не успя да покаже нищо от качествата си, а Гуус Хидинк пусна после и Бертран Траоре и финалният му коз бе Рубен Лофтъс-Чийк.

Точно Лофтъс-Чийк обаче се оказа важната съставка за пътя към равенството.

Михаил Антонио препъна Лофтъс-Чийк на границата на наказателното поле, и макар че останаха сериозни съмнения дали фаулът е бил извън пеналта, реферът Мадли посочи бялата точка. От дузпата Фабрегас бе точен за 2:2.

Разбит нос за младок от Челси

В първата минута от добавеното време претенции за игра с ръка, макар и в центъра на терена, доведоха почти до бой между двата отбора, но в крайна сметка играта продължи.

Двата тима си размениха по още едно положение до финалния сигнал, но Пайет и Лофтъс-Чийк пропуснаха.