Тотнъм подобри собствения си рекорд за най-много поредни мачове без загуба в Премиършип, но със сигурност има и лека доза разочарование у "шпорите" след мача им с Челси у дома. Лондонското дерби завърши при нулево равенство, с което домакините увеличиха серията си на 13 двубоя без поражение. 

Те имаха няколко хубави шанса да вземат и победата срещу колебливия шампион от миналата година, но това не се случи и трябваше да се примирят с хикса. Това пък беше втори пореден мач на "сините" без поражение, което си е за отбелязване за тях през тази кампания. 

След този развой Тотнъм не можа да се доближи до челниците, каквито бяха намеренията на момчетата на Маурисио Почетино. Челси пък продължава да крета в долната половина на таблицата. 

Този мач започна в равностойно темпо и като цяло то се задържа през цялото му времетраене. Чистите положения в началото бяха доста малко, като първото от тях дойде едва в 20-та минута. Тогава Оскар намери перфектно Еден Азар, но белгиецът не беше точен с глава. Малко след това и Педро пропусна. 

В тези моменти домакините задържаха инициативата, но нямаха много възможности. Едва в средата на полувремето започнаха да излизат на доста по-изгодни ситуации. В 27-та минута Хюн Мин Сон се озова на стрелкова позиция в наказателното поле и стреля с глава от близка дистанция, но Асмир Бегович улови. 

Последваха още два добри шанса за "шпорите", но Кайл Уокър и най-вече Муса Дембеле в 31-та минута пропиляха невероятни положения и определено домакините само могат да съжаляват, че не поведоха в тези минути. 

Така почивката дойде при нулево равенство и всичко остана за втората част. В нея обаче чистите положения бяха още по-малко. Отново Хюн Мин Сон беше близо до гола за Тотнъм в 64-та минута, но пак не можа да се разпише от невероятна позиция, след като излезе сам срещу Бегович и реши да го прехвърля, но без успех. 

Само три минути след това Еден Азар изпусна най-доброто положение за Челси. Тогава той излезе сам срещу Юго Лорис, стреля по диагонала, но френският страж се представи великолепно и изби. 

До края 100-процентови ситуации на практика нямаше. Тотнъм беше по-активният отбор, но това така и не се отрази в чисти голови положения. "Сините" пък изглеждаха доволни от този развой и в крайна сметка мачът приключи при нулево равенство. 

Така "шпорите" събраха 25 точки и са на четири от лидера Манчестър Сити. Челси пък има 15, което засега е достатъчно едва за 14-та позиция.