Челси приема Манчестър Юнайтед в голямото дерби от деветия кръг на Премиършип. Жозе Моуриньо отново се завръща на „Стамфорд Бридж“, но този път начело на „червените дяволи“ в много по-различна позиция срещу своя бивш отбор. Мачът в английската столица гарантира неподправени емоции и голямо зрелище.

Челси посреща Юнайтед от 18.00 часа. Срещата ще може да следите в GONG PLAY и по DIEMA SPORT.

Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че Жозе Моуриньо заслужава добро посрещане, но какво в същност са подготвили трибуните на „Стамфорд Бридж“ за Специалния?

Моуриньо има два успешни периода на Челси, но преди 10 месеца бе уволнен, а през лятото пое отбора от „Олд Трафорд“.

Това ще е трети мач за Манчестър Юнайтед през седмицата. В понеделник „червените дяволи“ завършиха 0:0 при гостуването на Ливърпул на „Анфийлд“, след което в четвъртък разгромиха Фенербахче на „Олд Трафорд“ в Лига Европа.

Челси постигна две последователни победи във Висшата лига, като и в двата мача Тибо Куртоа успя да запази вратата си суха.

„Сините“ имат добри показатели в последните седем мача срещу Манчестър Юнайтед. Челси няма загуба, като е постигнал 3 победи и 4 равенства.

Манчестър Юнайтед има най-много загуби от Челси във Висшата лига – 16. От тези 16 успеха за Челси срещу Манчестър Юнайтед, пет са постигнати под ръководството на Жозе Моуриньо.

Единственият случай, в който Жозе Моуриньо е играл срещу Челси на „Стамфорд Бридж“ е през март 2010 година, когато португалецът е начело на Интер и успя да изхвърли лондончани от Шампионската лига.

Уейн Рууни не е вкарал гол на Челси в последните шест мача между двата отбора. Нападателят за последно се разписа на два пъти от наказателни удари през февруари 2012 година.

Манчестър Юнайтед има само една победа в последните си осем гостувания в Лондон.

Златан Ибрахимович вкара и в двата мача, в които игра срещу Челси през миналия сезон в Шампионската лига с екипа на Пари Сен Жермен.

Диего Коста вкара седем гола в първите осем мача от първенството през този сезон.

През този сезон Жозе Моуриньо регистрира най-малко спечелени точки (14) след изиграването на първите осем мача при поемането на нов отбор.