Челси направи нова грешна стъпка и продължава да няма победа на "Стамфорд Бридж" този сезон. Кристъл Палас взе лондонското дерби със "сините", с 2:1 като гост, и регистрира трети успех за сезона.

Фалкао вкара първия си гол с екипа на Челси, но това се оказа недостатъчно

В 19-та минута Педро с индивидуална акция отдясно опита удара си, който прелетя малко над напречната греда.

Десетина минути по-късно Йоан Кабай се озова съвсем сам срещу Куртоа, след пробив отляво на Заха, но вратарят на Челси спаси.

Една след друга последваха възможности за Челси в края на полувремето, като първо Диего Коста не успя да преодолее Алекс МакКарти, а след това стражът направи и феноменално спасяване на удар на Сеск Фабрегас.

В десетата минута от второто полувреме, Бакари Сако тества Тибо Куртоа с отличен шут от наказателното поле, но вратарят на "сините" отрази в корнер. Десетина минути по-късно отново Сако бе на върха на атаката за Кристъл Палас, но защитник застана на пътя на топката.

Опитите на Сако обаче донесоха резултат и във втори пореден мач той се разписа. В 65-та минута Яник Боласи го намери на точката на дузпата, и Сако се справи страхотно със защитника до себе си, и стреля точно за 0:1.

Две бързи смени направи Жозе Моуриньо, но въпреки това Боласи можеше да направи 0:2 в 74-та минута, когато шутът му мина на сантиметри от напречната греда. Появата на Фалкао и младия Кенеди все пак раздвижи нещата.

Перфектно центриране отдясно на Педро, и майсторско изпълнение с глава на Фалкао изравни в 79-та минута. Това бе и първото попадение на Фалкао с екипа на Челси, но се оказа недостатъчно за обрат.

Само две след това обаче Сако се отчете и с асистенция, за да сложи топката на главата на Джоел Уард, и той направи 1:2, след безумно разположение на защитата на Челси.

В оставащите минути до края две изсипани топки доведоха до най-интересните положения за Челси, но не се стигна до някаква 100-процентова опасност за Кристъл Палас, и така гостите си тръгнаха с три точки от "Стамфорд Бридж".