Саутхемптън изпрати Челси в нокаут. „Светците“ спечелиха с 3:1 при визитата си на „Стамфорд Бридж“ от осмия кръг на Премиършип и по този начин още повече утежни положението на Челси, а мястото на Жозе Моуриньо на мениджърския пост в клуба не изглежда никак сигурно.

Джон Тери се завърна в титулярния състав на „сините“, но носи основна вина за втория гол във вратата на Асмир Бегович.

Двубоят започна отлично за Челси в 10-та минута, когато Уилиан след чудесно изпълнение от фаул завъртя топката в горния ляв ъгъл на вратата на Маартен Стекеленбург, който не успя да се намеси по най-добрия начин и домакините поведоха в резултата с 1:0.

Бранислав Иванович задържа откровено за фланелката Ван Дайк в наказателното поле на Челси в 13-та минута, но съдията Робърт Медли прецени, че няма основание да свири дузпа за Саутхемптън.

Челси продължи да доминира в срещата и в 25-та минута Франсеск Фабрегас комбинира с Оскар, който стреля, но не успя да порази целта.

В 39-та минута Садио Мане центрира остро, а Асмир Бегович не бе достатъчно убедителен, но все пак успя да боксира топката в корнер.

Саутхемптън можеше да изравни резултата в 41-та минута, когато Садио Мане пусна перфектен извеждащ пас към Райън Бертранд, който излезе сам срещу Асмир Бегович, но вратарят на Челси успя да спаси и да избие в корнер.

„Светците“ успяха да изравнят резултата в 43-та минута, когато Грациано Пеле свали чудесно топката към Стивън Дейвис, който с удар от границата на наказателното поле изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Асмир Бегович.

Началото на второто полувреме също бе силно за гостите, които в 48-та минута можеха да поведат, когато Садио Мане стреля опасно, но Асмир Бегович успя да спаси.

Радамел Фалкао се опита да спечели дузпа в 57-та минута, но съдията Робърт Медли прецени, че колумбиецът е симулирал и му показа жълт картон.

Саутхемптън обърна развоя на срещата в 60-та минута, когато Грациано Пеле пусна пас към Садио Мане. Джон Тери сбърка с позиционирането си и остави Мане непокрит. Сенегалецът изскочи сам срещу Асмир Бегович и не пропусна да вкара.

„Светците“ реализира трети гол в 72-та минута, когато след грешка на Еден Азар, Садио Мане напредна и подаде към Грациано Пеле, който с диагонален удар изпрати топката във вратата на Асмир Бегович.

Саутхемптън можеше да направи още по-сериозна загубата на Челси в 76-та минута, когато Душан Тадич финтира Сесар Аспиликуета в наказателното поле на домакините, а след това стреля, но Джон Тери в последния момент се намеси решаващо и успя да избие в корнер.

Еден Азар намери добре към Оскар в 77-та минута, а бразилецът стреля от чисто положение, но неточно над напречната греа в аут.

Челси се опита да направи поне частичен обрат в края на мача, но не намери пътя към вратата на Стекеленбург.

Саутхемптън се изкачи на девето място в класирането с актив от 12 точки, докато Челси е шестнайсти с едва 8 точки.