Мениджърът на Челси Антонио Конте призна, че след тежкото поражение с 0:3 от Арсенал е вероятно да преосмисли тактиката, която налага при „сините“. Главните притеснения на наставника са свързани със защитата и твърде леките голове във вратата на Тибо Куртоа.

На „Емиратс“ Челси изглеждаше потресаващо, като допусна и трите попадения още до почивката. Подобни проблеми „сините“ имаха и при домакинската загуба от Ливърпул, и в ремито 2:2 със Суонси преди това. Дотук лондончани са запазили само една суха мрежа във всички турнири, като са допуснали общо 9 попадения в последните си 4 шампионатни мача.

„Трябва да намеря решение на ситуацията. Към момента ситуацията е, че във всеки мач допускаме минимум по три гола“, коментира Конте.

„Дали ще се браним с двама в защита, с трима или с четирима – това не ме интересува. Просто трябва да разреша проблема. Нужно е да намеря вярното решение за този отбор, защото няма мач, в който да не допуснем поне 2 гола. Работя много по разрешаването на ситуацията“, допълни италианският тактик.