Едно от големите дербита на Острова ни очаква този следобед, пряко в Gong Play и по Diema Sport, когато Челси приема Манчестър Юнайтед.

Двама холандски специалисти ще се изправят един срещу друг в неделя, от 18 часа, на "Стамфорд бридж", в съвсем различни настроения, но не много различни позиции.

Докато постът на Гуус Хидинк е временен, и той няма причини да се опасява за мястото си начело на Челси, за Луис Ван Гаал всеки мач в Манчестър Юнайтед може да се окаже последен. Целта и пред двамата към момента е само да изведат тима си някакси до местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Към момента Юнайтед е по-близо с петото си място и 40 точки, докато Челси е 13-ти със скромните 29 точки.

Въпреки че Хидинк няма загуба начело на Челси от 10 мача насам, фактът, че "сините" нямат победа у дома в Премиър лийг откакто той пое тима, не остава скрит. През миналия сезон Челси взе този мач с 1:0, но дали има сили отново да победи Юнайтед, и най-после да счупи вече споменатия карък на свой терен?!

С повече проблеми заради контузии е Луис Ван Гаал, който точно преди дербито призна, че вече му тежат непрекъснатите спекулации за треньорска смяна.

Статистиката също не е на страната на Юнайтед, като "червените дяволи" нямат победа над Челси от 2012-та година насам, или вече в девет поредни срещи помежду им. За периода от 2012-та досега, Челси има пет победи и четири равенства над този съперник.

Рефер на двубоя е Майкъл Оливър.

Вероятните стартови състави:

Челси - Куртоа, Зума, Тери, Иванович, Аспиликуета, Микел, Фабрегас, Уилиан, Оскар, Азар, Коста.

Ман Юн - Де Хеа, Блинд, Смолинг, Бортуик-Джаксън, Дармиан, Карик, Фелайни, Марсиал, Мата, Лангард, Рууни.

ГЛЕДАЙ НА GONG PLAY и по DIEMA SPORT, ПРЯКО ОТ 18.00 ЧАСА!