Вратарят на Челси Тибо Куртоа открехна вратата за някои от тренировъчните методи на мениджъра Антонио Конте, за които призна, че понякога могат да бъдат доста скучни.

Италианецът бе привлечен през лятото с идеята да въведе нов режим след ужасяващия последен трети сезон при втория престой на Жозе Моуриньо. Конте опита да промени тактическата постройка на „сините“, а днес от 18 часа ще влезе в пряк сблъсък със своя предшественик, който е начело на Манчестър Юнайтед.

„Различните мениджъри имат различни модели за работа“, каза Куртоа. „По отношение на храните, напитките и всичко друго, Конте въведе нов режим. В тренировките той веднага постави акцент върху колектива, пускаше ни видеа, за да покаже как трябва да тренираме и какво изисква от нас тактически.“

„Работихме върху това много и, може би, понякога става скучно, но е важно да знаем как да правим тези неща. Всички разбират, че той е новият мениджър. Слушаме го, защото той е шефът, а той павира пътя си към нас“, допълни вратарят на Челси.