Мениджърът на Челси Антонио Конте отговори подобаващо на своя колега Жозе Моуриньо след успеха с 4:0 в дербито срещу Манчестър Юнайтед от деветия кръг на Премиършип.

След последния съдийски сигнал Моуриньо поздрави Конте, но също така му каза, че не е трябвало да се радва по такъв начин след четвъртия гол във вратата на Давид де Хеа.

„Аз съм бивш футболист и знам как да се държа на терена. Феновете на Юнайтед продължаваха да пеят, докато нашите бяха мълчаливи след това невероятно представяне на моя отбор. Исках да кажа на привържениците ни да аплодират играчите, което за мен е нещо нормално“, коментира Конте.

„Аз изпитвам голямо уважение към всеки един. Нищо не се случи с Жозе, особено като поведение всичко ми изглеждаше нормално. Аз не се подгиравам на никого, тъй като аз винаги съм изисквал уважение“, добави мениджърът на Челси.

„Ако искате да намаля емоциите, мога да си стоя вкъщи и да си сменя работата. Направих нещо абсолютно нормално. Не съм направил нищо, с което да унижа Моуриньо“, продължи италианецът.

Това е най-голямото поражение на Моуриньо във Висшата лига и той бе бесен на играта в защита, особено на първия гол на Педро Родригес.