Звездата на Челси Диего Коща не смята, че постъпката му срещу играча на Ливърпул Емре Джан може да се тълкува като нещо лошо.

Въпреки мнението на играча, нападателят получи наказание от три мача от ФА след срещата от турнира за Купата на лигата (1:0).

„Що се отнася до това, което се случи във вторник, най-важното е, че когато се прибера у дома мога да си легна да спя, знаейки, че не съм направил нищо лошо, защото никога не съм имал наум да сторя нещо подобно и не беше нарочно“, заяви Диего Коща пред The Telegraph.

“Това ясно се вижда във видеото. Не се налагаше наказание, но аз трябва да го приема. Чувствам се тъжен, защото няма да мога да помогна на своя тим, за да играят. Но трябва да го приема”, каза още нападателят на Челси.

„Не казвам, че съм ангел. Не съм ангел. Можете да видите това. Но всеки път когато играя, това се случва по един и същи начин, защото това е моят стил, това съм аз“, коментира Диего Коща.

„Това е което трябва да правя, за да издържам семейството си. С това изкарвам прехраната си, това е нещото, което трябва да правя за клуба и феновете на тима, за привържениците, както и за всички хора в отбора“, каза още футболистът на Челси.

„На терена винаги ще бъда такъв. Това е моят характер и винаги ще се състезавам и конкурирам – винаги. Различен човек съм извън терена, както можете да видите, но на терена не се променям. И искам да го кажа още веднъж – можете да видите видеото и да интерпретирате това, но трябва да знаете, че когато се прибера вкъщи, спя спокойно, защото знам, че не съм искал да го направя“, повтори Диего Коща.

Заради наказанието, нападателят пропусна срещата с Манчестър Сити в събота, завършила 1:1.  41-ата минута Лоик Реми откри резултата, а в 45-ата Давид Силва възстанови равенството.