Челси постигна най-убедителната си победа от началото на сезона. „Сините“ спечелиха с 5:1 домакинството си на Нюкасъл от 26-ия кръг на Премиършип. Лондончани имаха тотална доминация и успяха много бързо да предрешат изхода от срещата.

Още в 5-та минута Челси поведе в резултата, след като Уилиан изведе с много добър пас Диего Коста, който с техничен удар покрай Роб Елиът изпрати топката във вратата на Нюкасъл.

Челси удвои своята преднина в 9-та минута, когато Педро се възползва от грешка на Аарънс. Испанският футболист пресече едно подаване, след което излезе сам срещу Роб Елиът и с удар от дистанция вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на „свраките“.

Челси отбеляза трети гол в 17-та минута, когато Диего Коста подаде към Уилиан, който отблизо не пропусна да се разпише и да направи резултата 3:0.

Челси можеше да вкара трети гол в 25-та минута, когато Педро комбинира с Бранислав Иванович, който стреля, но ударът му бе блокиран от Аарънс. Минута по-късно Уилиан центрира от корнер в наказателното поле на Нюкасъл, след което Бранислав Иванович стреля с глава, но Вайналдум изби топката малко пред гол линията. В 31-та минута последва ново центриране в наказателното поле на Нюкасъл, след което Джон Тери стреля с глава, но ударът му бе блокиран.

Джон Тери получи контузия в 38-та минута и бе заменен принудително от Баба Рахман.

Уилиан стреля от фаул в добавеното време на първата част, след което Роб Елиът плонжира и успя да избие топката в корнер.

Гостите имаха основателни претенции за дузпа в 47-та минута, след като Фабрегас настъпи Александър Митрович по левия глезен в наказателното поле на Челси, но съдията Ийст подмина ситуацията.

Уилиан разигра много добре ситуацията в 56-та минута, когато навлезе в наказателното поле на Нюкасъл и стреля, но Елиът спаси. След това отбитата топка попадна в Педро Родригес, който бе свален в наказателното поле на Нюкасъл от Джак Колбак, но арбитърът подмина претенциите на испанския футболист за дузпа.

Александър Митрович отправи диагонален удар в 58-та минута, но встрани от десния стълб на вратата на Тибо Куртоа.

Челси вкара четвърти гол в 59-та минута, когато Фабрегас намери с перфектен извеждащ пас Педро Родригес, който изскочи сам рещу Роб Елиът и реализира за 4:0.

Сесар Аспиликуета бе изведен на добра позиция в 61-та минута след много груба грешка в защитата на Нюкасъл и стреля, но над напречната греда в аут.

Челси реализира пети гол в 83-та минута, когато Еден Азар подаде към Сесар Аспиликуета, който центрира остро в наказателното поле на Нюкасъл, където Бертран Траоре засече топката и я вкара във вратата на Роб Елиът.

Челси бе изключително близо до това да отбележи шести гол в 87-та минута, когато Франсеск Фабрегас даде поредния си впечатляващ пас към Еден Азар, но той не успя да завърши атаката с гол, а Елиът спаси.

Нюкасъл отбеляза почетно попадение в 90-та минута, когато Андрос Таунзенд с удар от дъгата на наказателното поле на Челси изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Тибо Куртоа.

Челси се изкачи на дванайсто място във временното класиране с актив от 33 точки, докато Нюкасъл е в зоната на изпадащите, като заема седемнайста позиция с 24 точки и по-лоша голова разлика от Норич, който е със същия точков актив, но над зоната на изпадащите.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS