Диего Коща и Сеск Фабрегас дебютираха за Челси при победата над Олимпия Любляна, с 2:1 на "Стожице Арена" в Словения.

Коща дори успя да се разпише, а "сините" от Лондон трябваше да обръщат резултата от 0:1 до 2:1. Жозе Моуриньо сериозно недоволстваше от съдийството в края на контролата, след като арбитърът отмени попадение на Бранислав Иванович.

Друго ново попълнение на Челси - Курт Зума - също се разписа, за още по-голямо удовлетворение на фенове и щаб.

В трета контрола Челси успява да се върне в мача, след като изостава, а този път съумя и да победи.

Близо 16 000 наблюдаваха контролата в Любляна, което се оказа рекорд за клубния футбол на Словения.

Олимпия започна повече от добре срещу именития си съперник, и защитата на Челси трябваше да бъде нащрек постоянно. В 24-та минута Курт Зума прати топката в мрежата, но бе в засада.

Коща и Сеск демонстрираха отлично взаимодействие още през първото полувреме, но домакините бяха тези, които откриха резултата. В 40-та минута Ник Капун стреля мощно от границата на наказателното поле и не остави шанс на Делац, който пазеше през първото полувреме за Челси.

Моуриньо направи шест смени още на почивката, и десетина минути бяха необходими, за да проработят идеите му.

В 55-та минута Сеск Фабрегас изведе Коща и голмайсторът с лекота преодоля двама защитници и стреля покрай Селига, за 1:1.

Челси стигна до пълен обрат в 63-та минута, след късо изпълнение на корнер. Фернандо Торес получи топката, шутира мощно, и след като Селига не успя да отрази добре, рикошетът бе добавен от Зума, и "сините" поведоха.

Разликата можеше да стане и по-сериозна, след като Иванович засече топката, след като Зума я отклони от корнера на Ван Хинкел, а и Джон Тери бе на място, за да мине голлинията. Реферът обаче първоначално зачете гол, а след това го отмени, което предизвика недоволство в щаба на гостите.

Торес и Доминик Соланки имаха последните възможности да се разпишат за Челси, но в крайна сметка резултатът се запази 2:1.

Следващата контрола на Челси е срещу Витес на 30 юли.