Челси спечели с минималното 1:0 контролата срещу звездния отбор на Тайланд. Мачът е част от азиатското турне на английския шампион.

Единственото попадение вкара Доминик Соланке в 13-ата минута. 17-годишният нападател си партнираше в атаката с Лоик Реми, който му вдигна топката и момчето от воле простреля вратаря на сборния отбор на звездите на Тайланд.

Соланке бе обявен за най-добър играч в школата на Челси и мениджърът Жозе Моуриньо го взе като награда в мъжкия отбор за турнето. Соланке вкара 42 попадения във всички турнири и първенства, в които участва- старша възраст, втори отбор, регионални и юношески купи и национални отбори.

Мениджърът на Челси даде шанс да стартират като титуляри още трима футболисти от формацията до 21 години- Ола Айна, Чарли Колкет и Джейк Кларк-Салтър, като с капитанската лента беше Петер Чех.

През второто полувреме сериозни пропуски за Челси направиха Еден Азар и Диего Коща.

Андреас Кристенсен се наложи в последните минути на мача да чисти топката от гол линията.

8 минути преди края на мача напусна игрището и Диего Коща, който се появи на полувремето. Бразилецът с испански паспорт получи почивка в последните седмици в Англия, за да се възстанови, но явно проблемите продължават.

Във вторник Челси ще играе в Австралия с ФК Сидни.

Съставът на Челси за първото полувреме: Чех - Айна, Иванович, Кларк-Салтър, Аке - Микел, Колкет - Реми, Бога, Браун - Соланке.

Съставът на Челси за второто полувреме: Блекман (Бийни) – Аспиликуета, Кристенсен, Тери, Дасилва – Матис, Хютън – Мусонда, Азар – Диего Коща (Соланке)