Отборът на Челси се наложи с 3:0 при домакинството си на Бърнли от третия кръг на Висшата лига. Точни за успеха на „сините“ бяха Еден Азар, Вилиан и Виктор Моусес.

С успеха тимът, воден от Антонио Конте събра 9 точки на върха на класирането, докато Бърнли 13-и с 3.

Срещата започна страхотно за Челси. Още в 9-ата минута Неманя Матич комбинира добре с Еден Азар, който скоростно мина през половината на Бърнли и с хубав удар от зоната около дъгата на наказателното поле прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на гостите за 1:0. В 15-ата минута Еден Азар се оказа в центъра на нова опасна атака, при която обаче топката бе изчистена в ъглов удар, от който не произлезе нищо. В 38-ата минута Гари Кейхил стреля опасно, но Том Хийтън направи отлично спасяване.

Четири минути преди края на редовното време възпитаниците на Антонио Конте увеличиха аванса си. Играчите на „сините“ от Лондон се задържаха продължително пред наказателното поле на гостите, а Диего Коста подаде надясно към Вилиан, който с премерен диагонален удар покачи на 2:0.

Малко преди края на полувремето, Скот Арфийлд можеше да намали за Бърнли, но след нанесения от него удар топката мина встрани от вратата.

През втората част Челси бе абсолютен доминант на терена. Момчетата на Антонио Конте създадоха куп положения, като Еден Азар бе в основата на няколко отлични атаки. Положения се разкриха и пред Диего Коста и Джон Тери.

В 89-ата минута пък преднината на Челси стана класическа. Педро отправи великолепен пас към Виктор Моусес, който бе точен за крайното 3:0.

В продължението на срещата Сесар Аспиликуета можеше да отбележи и четвърто попадение за „сините“, но Хийтън демонстрира котешки рефлекс и спаси.