След 106 мача и 29 гола за националния отбор на Англия, Франк Лампард каза край.

Полузащитникът, олицетворяващ английския футбол изобщо, сподели, че е "изключително горд и за него е чест" да представлява страната си в продължение на 15 години.

В момента Лампард играе под наем в Манчестър Сити, от Ню Йорк, след като напусна Челси.

"Взех решение да се откажа от националния отбор," се казва в съобщението от Лампард, разпространено от мениджърската му агенция.

"За мен това е много трудно решение, и го обмислят сериозно след Световното първенство," продължи 36-годишният халф. "Винаги съм се гордял да представлявам страната си и поглеждайки назад, съм се радвал на всяка минута, в която съм носил екипа на Англия."

"Тъй като кариерата ми на клубно ниво върви в друга посока, за мен бе най-важно да помисля първо за семейството си. Искам и да се концентрирам върху това да извличам най-доброто от себе си в следващите няколко години, в които ще играя за своя клуб," пише още в изказването.

"Сега е времето да продължим напред, и съм убеден, че с Рой Ходжсън начело, младите играчи, които идват, и промените в системата на юношеския футбол в страната ни, ще имаме успех в бъдеще и отбор, какъвто Англия заслужава," предвещава Лампард.

"Бих искал да благодаря на всички треньори, с които съм работил, всички играчи, с които съм имал шанса да играя, и всички фенове на Англия, за тяхната подкрепа, не само у дома, но и когато сме пътували с отбора по света," са благодарностите на Франк Лампард.

"Очаквам дните, в които аз ще съм тук, за да подкрепям отбора като фен, и му желая успех в кампанията за Франция 2016," завършва изявлението.
Франк Лампард дели с Боби Чарлтън шестото място във вечната ранглиста по най-много мачове за националния отбор на Англия.