Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сякаш вече вижда кой ще е наследникът му на "Стамфорд Бридж". Не, че португалецът е тръгнал да напуска, но смята, че в бъдеще може да бъде заменен от легендата на лондончани Франк Лампард. 

Халфът напусна "сините" след дългогодишна вярна служба през лятото и отиде в Манчестър Сити под наем, преди да замине за САЩ през зимата на 2015 г. Но той се оттегли от Челси като вечен голмайстор на клуба в историята му и е получил оферта, на която не може да откаже. 

"Знаете ли какво каза господин Абрамович на Франк, когато реши да си тръгне? Сподели му, че може да се върне, когато пожелае и да прави, каквото поиска. Точно това му заяви - че ще му позволи да прави каквото поиска, на каквато длъжност сам си избере."

"Ако иска да бъде мениджър, няма проблем. Мисля, че той е човекът, който може някой ден да ме замени на поста. Неговото място в историята на Челси ще остане непокътнато и нищо в бъдещето не може да промени това", сподели Жозе. 

Специалния говори и защо се е стигнало до трансфера на Лампард в Манчестър Сити след преминаването му в Ню Йорк. Според него, място за драми в това решение на бившия английски национал няма. 

"Това е просто период от неговата кариера. Мислехме, че ще отиде да играе в Ню Йорк, както и стана, но после подписа с Манчестър Сити. Това беше една от опциите пред него и той имаше пълното право да се възползва от нея. Никой не го упреква", сподели още Моуриньо. 

Легендарният бивш играч на Челси може да се изправи срещу отбора на сърцето си още този уикенд. В неделя играят Манчестър Сити и Челси и дербито се очертава да е доста напечено.