Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо направо е скъсван от критики за отбранителната му тактика в редица от мачовете на тима. В Англия дори измислиха специално наименование за нея - "паркиране на автобуса". 

Португалецът никога не се е притеснявал от тези думи по негов адрес и даже често се е шегувал с това. Но днес той даде кратко, точно и ясно обяснение кога ползва тази тактика и защо му се налага да го прави.

"Много е просто. Когато съперникът ти не спира да владее топката, ти просто взимаш автобуса и го паркираш. Това се налага, за да не допускаш голове и така имаш по-големи шансове да спечелиш. Наистина е толкова просто", сподели Моуриньо. 

Вместо да се отдадат на заслужена почивка, английските шампиони са на азиатско турне, с което ще закрият кампанията си. В него Специалния не пести силите на никого от звездите си, въпреки че съперниците са с доста скромни възможности. 

"Вече мога да ви дам имената на трима от титулярите си за мача с ФК Сидни във вторник. В нападение ще играят Лоик Реми, Диего Коща и Еден Азар. Как мислите, с тези играчи дали мога да паркирам автобуса? Няма да давам почивка на никого."

"Искам от момчетата концентрация и представяне на високо ниво. Да, празнуваме титлата. Да, мислим за новия сезон. Но имаме още един мач преди ваканцията, макар и приятелски, и няма да се отпуснем в него", сподели Моуриньо.