Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо предприе стъпки към потушаване еуфорията около представянето на новия нападател в отбора Диего Коща.

Бразилецът с испански паспорт наниза хеттрик при победата с 4:2 над Суонси днес и вече има 7 гола в 4 мача за новия си тим във Висшата лига. Дебютантът Лоик Реми отбеляза четвъртото попадение в срещата малко след влизането си в игра, така че лондончани нямаше как да бъдат недоволни от атакуващите си играчи.

„Седем гола в четири мача от Висшата лига може би са прекалено много”, каза Моуриньо след успеха. „Няма как да очакваме, че след 8 мача той вече ще е с 14 гола. Според мен да искаме нещо такова от него е прекалено.”

„Начинът, по който играе обаче – ако продължи да вкарва голове, те ще ни носят точки, а точките ще помогнат на отбора да бъде на върха в таблицата. Седем гола в четири мача – това ме изненада, защото не е нормално. Няма как да го повториш в цикъл – четири мача, седем гола, четири мача, още седем гола.  Може би в следващите ни четири мача той ще вкара само два. По-важното е, че Диего се чувства удобно в отбора. Колективът е изграден така, че да играе с определен тим нападател и според мен всички са наясно, че Челси постъпи правилно, като изчака такъв играч, вместо да го взима през лятото на 2013 или януари 2014 година”, завърши Моу.