Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо обясни философията си за футбола. По този начин той отговори на привържениците на Арсенал, които по време на вчерашното лондонско дерби скандираха „Скучен, скучен Челси“.

„Тази сутрин се срещнах с един човек, който е фен на Арсенал от повече от 50 години. Джентълменът ми е съсед. Той ме поздрави за това, което казах на вчерашната пресконференция след мача“, сподели Моуриньо.

„Понякога си задавам въпроси относно бъдещето. Може би бъдещето на футбола е свързано с хубав зелен килим и без голове. На този хубав зелен терен отборите, които владеят по-дълго време топката ще печелят мачовете си“, добави португалецът.

„Хората ще казват: „Моят отбор игра фантастично. Имахме невероятно владеене на топката“. Ще е чудесно.“

„Понякога говорят за нас като отбор, който е много скучен, а ние всъщност сме вкарали толкова много голове. В същото време отбор, който има 70% притежание на топката не може да вкара или не може да спечели. Той не може да спечели скучно.“

„Когато бъда дядо, ще гледам футбол пред телевизора с моите внуци. Тогава футболът сигурно ще е игра без голове. Ние ще трябва да се наслаждаваме на пасовете, които си разменят футболистите“, продължи мениджърът на Челси.

„Аз правя просто анализ. Футболът е игра, в която трябва да вкараш топката във вратата на съперника и в същото време да не позволиш на своя опонент да ти вкара. Това е формулата, която ни помага да сме първи в класирането“, каза още Жозе Моуриньо.