Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо разкри, че Боби Робсън е бил близо до привличането на Тиери Анри в Барселона по-рано в неговата кариера.

Бившият френски национал, който сложи край на карирата си, носи екипа на каталунците, но доста по-късно. Тиери Анри игра на „Ноу Камп“ в периода 2007–2010 година.

„Когато бях асистент в Барселона, през 1996 година Боби Ронсън се опита да подпише с него. Той беше в Монако и премина в Ювентус. Изгубихме го за секунди“, коментира Моуриньо.

„След това той не е попадал в полезрението ми, защото никога не е бил възможност за моя отбор. Можете ли да си представите в този момент да напусне Арсенал и да дойде в Челси? Аз не мога да си го представя“, допълни Жозе.

„Той е кралят на играчите, от които се нуждаеш, особено в Премиърлийг, където е прекарал най-дълго време. Той беше ОК в Барселона и в националния отбор на Франция, но истинският Тиери Анри, играчът, който винаги ще ни липсва, се състезава в един от онези невероятни сезони и пренаписа историята в Премиърлийг“, добави португалският треньор.