Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо се пошегува, че в деня на финала за Купата на Лигата срещу Тотнъм е искал да убие човек от собствения си щаб. Португалецът едва сдържал нервите си, след като бившият футболист на Арсенал - Силвиньо, който в момента е част от екипа на Моуриньо, нарушил заповед на Специалния.

Преди двубоя на „Уембли“ Моуриньо изрично забранил да се използват телефони или да се гледа телевизия, за да не разберат играчите му резултата от дербито между Ливърпул и Манчестър Сити. „Гражданите“, които са основен конкурент на Челси за титлата, загубиха с 1:2 на „Анфийлд“, което сериозно наклони везните в полза на „сините“ от Лондон.

„Перфектното развитие за нас беше да спечелим финала. Подготвях отбора за почти невъзможна мисия, която бе да им спестя резултата от мача на Манчестър Сити. Забраних телевизията в хотела и клубния автобус. Не исках да има никакви реакции и почти бяхме успели преди Силвиньо да скочи в автобуса. Исках да го убия. Човеко от моя щаб наруши заповедта. Не исках да знаят резултата, за да могат да се концентрират изцяло върху финала, имахме много трудна работа срещу Тотнъм“, коментира Моуриньо.

В крайна сметка Челси спечели с 2:0 и грабна първия си трофей за сезона и свой първи от 2013 година.