Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо не пропусна да коментира темата с оставянето на Диего Коста извън днешното лондонско дерби срещу Тотнъм (0:0) в 14-ия кръг на Висшата лига. Португалецът заяви, че неговият футболист трябва да се чувства „привилегирован“, че не е бил забит на пейката по-рано през сезона.

Коста беше пратен да загрява в хода на мача, който не вървеше по вкуса на „шампионите“. В крайна сметка обаче испанският национал така и не получи шанс да влезе в игра, заради което реагира гневно и хвърли потника си.

„Диего може да се чувства много привелигирован. Той е най-скорошният футболист, който седна на пейката“, каза Моуриньо.

„Всички други са оставали резерви – капитанът Джон Тери, Бранислав Иванович, Гари Кейхил – който е вицекапитан на Англия, Неманя Матич, Сеск Фабрегас, Педро, Азар, Оскар. Всеки друг е бил на пейката, а Диего е привилегирован, защото го задържах в състава през всички тези мачове.“

„Физически той е добре, няма проблеми. Труди се всеки ден. Настроението му е позитивно, той винаги е веселякът в отбора. Не очаквам футболист на резерваната скамейка да скача и да се радва, че не играе. Топ играчите не са доволни от такива неща. Неговото поведение беше нормално“, каза Моу.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS