Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал сподели, че изобщо няма значим принос в кариерата на Жозе Моуриньо и португалецът се е превърнал в Специалния изцяло заради собствените си усилия.

Двамата добри приятели за първи път се срещат преди 17 години, когато холандецът включва Моуриньо в треньорския си щаб в Барселона. Ибериецът изкарва три години на този пост, а заедно с Ван Гаал печелят два шампионски титли на Испания и Купата на Краля.

В неделя специалистите ще се изправят един срещу друг, когато Юнайтед приема Челси в дербито на кръга във Висшата лига. „Сините“ имат аванс от пет точки на върха в класирането, но „червените дяволи“ ще се опитат да смутят безгрижните им дни.

„Жозе винаги е казвал, че Луис ван Гаал и Боби Робсън са му помогнали. Аз ценя това, но всъщност винаги трябва да постигаш всичко сам“, заяви Ван Гаал.

„Аз също съм бил чирак, когато бях асистент на Лео Бенхакер в Аякс и е добре, че очите ми бяха отворени по онова време. Още по-хубаво беше, че очите на Жозе бяха още по-отворени, когато беше мой помощник. Всичко обаче постигаш сам“, допълни холандецът.