Новото попълнение на Челси Курт Зума заяви, че за него е чест, че ще носи фланелката на „сините“.

„Много съм щастлив, че ще играя в Челси. Това е перфектният отбор за мен. Според мен това е най-добрият отбор в света, с най-добрият треньор и много отлични футболисти.

Имах вече възможност да разговарям с повечето от играчите, включително Петър Чех, Бранислав Иванович и Демба Ба. Те са много приятелски настроени към мен и ме посрещнаха много топло“, коментира Зума.

„Играят предимно като централен защитник. Аз предпочитам физическите единоборства. Много добре се представям във въздушните единоборства. Там имам голямо предимство.

Също така мога да играя като десен бек. Определено обаче се чувствам по-добре като централен защитник“, добави защитникът.

„Моите любими футболисти като дете бяха Джон Тери и Мамаду Сако. Тери е голям лидер и е перфектният пример за младите и подрастващи играчи“, продължи французинът.

„За мен е нещо невероятно, че съм съотборник на Джон. Винаги съм се учил от него като играч. Сега ще имам чудесната възможност да се уча лично от него. Често говоря с него и се съветвам. Той е чудесен човек.“

„Имах възможност да разговарям за кратко с Жозе Моуриньо. Той ясно ми обясни какво очаква от мен. Той е най-добрият мениджър в света. Много съм щастлив, че ще работя с него.“

„За мен ще бъде огромна чест да нося фланелката на Челси, след като с нея е играл такъв фантастичен играч като Марсел Десаи. Надявам се да имам поне малка част от неговата кариера и да постигне неговите успехи.

Надявам се да се превърна в поредния френски защитник, който се представя силно с екипа на Челси.“

„Чувството да играя за националния отбор на Франция е неописуемо. Почувствах се невероятно, когато влязох в игра в мача срещу Австралия. В квалификацията срещу Финландия емоциите не бяха по-малки.“

„Нуждая се от период на адаптация в началото, но се надявам бързо да навляза и да изиграя възможно най-много мачове“, каза още Курт Зума.