Глобите на Жозе Моуриньо в неговата кариера като треньор вече възлизат на повече от 400 хиляди евро. Санкциите, които Специалния е платил в своята кариера възлизат на 412 хиляди евро. 

За първи път Моуриньо бе глобен през 2005 година, когато се изказа срещу колегата си от Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, обвинявайки го в натиск на реферите, за което плати 10 хиляди евро. 

Една от най-сериозните финансови санкции срещу Моуриньо бе, когато той нападна съдията Андерс Фриск след мача срещу Барселона в Шампионската лига. Тогава той бе глобен с 13 хиляди евро.

Финансовите глоби на Моуриньо през първия му период начело на Челси възлизат на 140 хиляди евро. Санкциите на португалеца по време на престоя му в Интер са в размер на 100 хиляди евро. 

В Реал Мадрид наказанията му надминават 100 хиляди евро. Две от най-тежките наказания за Моуриньо бе глобата от 39 хиляди евро, която му наложи УЕФА, докато той бе начело на „белия балет“. Освен това той бе глобен с още 52 хиляди евро за нападките си срещу преди и след сблъсъците срещу Барселона в Шампионската лига през сезон 2010-11. 

За последно Специалния си плати за изказванията си след мача със Саутхемптън (1:1), определи като скандален получения за симулация от Франсеск Фабрегас жълт картон за симулация и заяви, че срещу "сините" се води медийнавойна. За тези си изказвания той бе глобен с 34 хиляди евро.