Най-големия трансфер в историята си ще осъществи Евертън в близките дни. "Карамелите" са се разбрали с ръководството на Челси за подписа на нападателя Ромелу Лукаку и се очаква в началото на следващия месец всичко да е официално. 

Според вестник "Дейли Мейл", мърсисайдци ще платят 25 млн. паунда за белгиеца. Те ще го ангажират за следващите пет години, а това ще е рекордно висока сума за него. 

Досега най-много 9-кратният шампион на Англия беше плащал за друг белгиец. За Маруан Фелаини през 2008 г. бяха платени 15 млн. паунда на Стандард Лиеж. Лукаку вече пътува за Ливърпул, за да мине задължителните медицински тестове. 

Той ще получава и по 75 хил. паунда седмична заплата. Това също е рекорд за "карамелите", тъй като досега друг техен футболист не е получавал толкова много пари на седмица. 

Рискът с нападателя обаче е добре премерен. Той изкара миналия сезон под наем на "Гудисън парк" от Челси и се превърна в основна фигура за тима. Мениджърът на лондончани Жозе Моуриньо обяви, че няма да разчита на Лукаку и това отвори вратата за трансфера му. 

Той ще започне тренировки с новия си стар отбор на 7 август. Тогава се очаква и завръщането от почивка след Световното и на друг белгиец Кевин Миралас. Още един играч от тази държава тренира с мърсисайдци и ще подпише с тях до дни - Давид Енен. Негов агент е личният мениджър на Лукаку и това спомогна за по-бързото осъществяване на сделките.