Капитанът на Челси Джон Тери се надява вчерашното поражение от Арсенал за Къмюнити Шийлд да окаже позитивно влияние върху сезона за „сините“.

Сблъсъкът между лондонските грандове бе решен от попадението на Алекс Окслейд-Чембърлейн в 24-ата минута, което се оказа единствено в мача. Успехът бе първи за мениджъра Арсен Венгер над неговия колега Жозе Моуриньо, което дотук беше убягвало на французина в цели 13 мача.

Тери обаче не смята да прави особени драми от случилото се на „Уембли“, макар да му се искаше да стартира сезона с трофей. „Гадно е, не е много хубаво“, коментира 34-годишният ветеран. „В същото време това може да се окаже и благословия, сигнал да се събудим. Не че се нуждаем от такъв, защото в състава ни имаме достатъчно опит и характер.“

„Това бе първият възможен трофей за сезона, но вече е в миналото и трябва да го забравим. Оттук нататък сме длъжни да се концентрираме върху Висшата лига. Срещу Арсенал натрупахме още 90 минути, трябва да извлечем позитивите от тях“, добави Тери.

В сряда Челси ще изиграе последната си проверка преди старта на кампанията. Шампионите на Англия ще се изправят срещу Фиорентина, а после идва ред на мача срещу Суонси Сити от първия кръг на Премиършип.