Капитанът на Челси Джон Тери смята, че неговият мениджър Жозе Моуриньо е взел правилното решение относно Хуан Мата и Давид Луис, на които позволи да напуснат клуба.

Португалецът със сигурност изненада немалко хора, след като през януари миналата година продаде испанеца на Манчестър Юнайтед, макар бившият ас на Валенсия да бе избран за Играч номер 1 в клуба през предишните два сезона.

През лятото Специалния продължи с дръзките ходове и даде Давид Луис на Пари Сен Жермен срещу 50 милиона паунда, с което го превърна в най-скъпия защитник в историята на футбола.

Тери поддържа тезата, че представянето на Челси през сезона доказва правотата на Моуриньо във връзка с двата трансфера. „Вие се вглеждате в някои играчи от световна класа като Давид Луис и Хуан Мата, които бяха при нас и си тръгнаха“, коментира английският ветеран.

„Моуриньо е забелязал нещо – не мога да кажа точно какво – за да се лиши от такива големи играчи. Той знае кога даден футболист се отпуска.“

„Жозе знае как да се отнася към отделните играчи по различен начин и го прави супер. Той е просто вдъхновяващ. Поне за мен няма по-добър от Моуриньо в това да да измъкваш най-доброто от хората“, добави Тери.