Челси срещу Манчестър Сити, или първият срещу втория. Това е централната тема в афиша за 23-ия кръг на Висшата лига на Англия.

Мачът е днес от 19.30 часа, може да го наблюдавате в ефира на Диема и в play.gong.bg, а Gong.bg ще държи ръка върху пулса на мача и ще ви покаже с видео най-интересните моменти от дербито.

Да, това е решителен мач, но решава ли той титлата в Англия? Все пак преди двубоя разликата в точките е пет в полза на лондончани, а до края на шампионата остават 15 кръга. Това все пак е доста голяма дистанция, която двата съперника имат да прекосят до края, а на Острова нищо не се знае.

Челси излиза в ролята на фаворит на „Стамфорд Бридж“. Не само защото е домакин, не само защото е лидер, а и понеже статистиката е в полза на Моуриньо и компания. В последните си четири гостувания в столицата „гражданите“ са допуснали три загуби и имат едно равенство срещу този съперник.

Сити ще бъде без Яя Туре, ангажиран в турнира за Купата на Африка. Челси пък завършва една доста напрегната седмица, в която Моуриньо беше глобен за изказвания в медиите, а Диего Коща бе наказан за три мача и няма да играе днес.

Очаква се да чуем и как ще бъде посрещнат Франк Лампард от феновете на Челси – една жива легенда на „сините“, която сега е в редиците на съперника.

Франк Лампард

източник: Gulliver/Gettyimages