Челси предупредиха феновете си, които ще бъдат на финала за Купата на Лигата срещу Тотнъм, че ще предприемат сурови мерки срещу запалянковци, които пеят антисемитски песни срещу привържениците на "Шпорите".

Клубът от "Стамфорд бридж", който миналата седмица се разправяше с фенове, замесени в расистки инцидент в парижкото метро след мача от Шампионската лига срещу ПСЖ, публикува специално предупреждение в официалния си сайт.

"Малка част могат да развалят този исторически мач с антисемитски обиди, които нямат място във футбола и като цяло в обществото. Съобщението предупреждава, че дори и думата "Yid", използвана от самите фенове на Тотнъм като идентификация също може да бъде обидна.

"Феновете на съперниците използват термини като форма на идентификация, но това не е извинение за подобни обидни скандирания или поведение. Клубът моли привържениците си да осъзнаят, че подобни действия са огромна обида на тези около тях. Ако получим доказателства, че наши фенове са замесени в антисемитски песни или друга форма на дискриминация ще предприемем възможно най-суровите мерки, включително и съдебно производство", се казва в изявлението. /БГНЕС