Челси е отборът с най-лошо поведение от всички 20 тима в Премиършип. „Сините“ от Лондон са много близо до титлата, тъй като имат аванс от 7 точки на върха в класирането при оставащи им 7 мача, но според хората, следящи за спазването на честна игра, именно те си позволяват най-лошо отношение към съдиите.

Комисия от 7 души посещава всички мачове през сезона, като на база на оценките им се формира и коефициент. Играчите на Челси са с показатели от 159, докато тези на Ливърпул имат оценка 181. По този начин мърсисайдци са най-толерантният към съдиите отбор. "Позитивното поведение, включително приемането на спорните съдийски решения без протести, получава по-високи оценки. Нормално поведение получава оценка или 6, или 7", се казва в доклада на комисията.

Челси е в дъното и в класацията за най-лошо поведение на треньорските екип. Там „сините“ се намират на 19-о място, като единствено Съндърланд е по-некоректен.

Пример за такова лошо поведение е държанието на асистента на Моуриньо Руи Фария, който отиде да празнува победния гол на Сеск Фабрегас във вратата на Куинс Парк Рейнджърс миналия уикенд точно пред старши треньора на "рейнджърите" Крис Рамзи.

"Всички аспекти на поведението на официалните лица се взимат под внимание - положителни и отрицателни - като например дали остават спокойни, или провокират противника. Наблюдава се и отношението към медиите", пише още в доклада.

В общата класация за най-добре държащ се отбор води друг лондонски тим - този на Уест Хем.