Феновете на английския футбол днес със сигурност ще са едни от най-щастливите хора. След 63-дневна пауза, мачовете на Албиона се подновяват с мача за Къмюнити Шийлд между Арсенал и Челси. 

Двата лондонски съперника се изправят на "Уембли" от 17:00 часа днес. Този мач ще можете да проследите директно с картина на Diema Sport, както и на нашата платформа Gong Play

Този сблъсък противопоставя шампиона Челси на носителя на ФА Къп Арсенал, а победителят ще открие сезона с купа, макар и тя да не е толкова ценена, колкото всички останали трофеи на домашната сцена в Англия. 

Мачът е интересен не само заради трофея, а и заради постоянната закачка между мениджърите на двата тима Арсен Венгер и Жозе Моуриньо. Двамата не спряха да си разменят "стрелички" и преди този мач, а когато те са един срещу друг, интрига винаги има. 

Иначе "артилеристите" имат още една причина да преследват успеха срещу градския си съперник. Те са настоящият носител на трофея, след като миналата година победиха в спора за него тогавашния шампион Манчестър Сити. При това успехът им дойде повече от убедително - с 3:0. 

Те ще бъдат без голямата си звезда Алексис Санчес, който има удължена ваканция заради участието си на Копа Америка през юни и юли. Интересен е обаче друг факт. Официален дебют за "топчиите" се очаква да запише вратарят Петър Чех. Той дойде в Арсенал през лятото именно от Челси и сега би трябвало да дебютира срещу бившия си клуб. 

Жозе Моуриньо пък има някои проблеми със състава. Той до последно ще се колебае дали да пусне Диего Коща и Гари Кейхил, които имаха проблеми с контузии в последните дни. Дебют се очаква да направи бившият нападател на Манчестър Юнайтед Радамел Фалкао. 

Въпреки всичко, този мач е определян като приятелско съревнование в Англия. Но когато на терена са тези два отбора и най-вече тези двама мениджъри, със сигурност ще има сериозна битка и търсене на успеха докрай.