Футболистът на Челси Еден Азар сподели, че се радва, че не му се налага да играе срещу съотборника си Диего Коща. Белгиецът не вложи никакъв лош подтекст в думите си, като отчете изключително силните качества на натурализирания испанец и коментира, че нападателят е сериозна заплаха за всеки играч. Азар похвали ентусиазма, с който се бори Коща във всеки мач и допълни, че тази емоция е мотивираща.

„Диего ни мотивира“, сподели пред журналистите Азар. „Когато играеш с този тип, се налага да се раздаваш максимално. Той самият е такъв. Може да го видиш във всяко действие по терена, във всяка атака. Готов е да даде живота си. За нас, неговите колеги е добре, че играем с него. Мотивиращо е“.

„На тренировките е различно. Но в мачовете е изключителен. Никога не се спира“, каза още Азар.

„Не знам дали би ми харесало да играя срещу Диего. По-скоро се радвам, че играя с него в един отбор, а не срещу него. Щастлив съм, имам късмет“, завърши Азар.

Припомняме, че в последните дни името на Коща е много спрягано. Испанският национал бе наказан за три мача след двубоя с Ливърпул за Capital One Cup. Коща се отчете с няколко провинения, но бе санкциониран по бързата процедура само за едно от тях - настъпването на Емре Джан.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Следвай Gong.bg в официалната Фейсбук страница